donderdag 19 juli 2012

Destelbergen: reactie van Tine Hertmans

Beste Frank,

Om op jouw vraag te antwoorden: neen, er waren zelfs nog geen gedichten, we waren nog druk doende en dat er dan al zo'n oorlog van komt, begrijpe wie kan! Zelfs al hebben we duidelijk te kennen gegeven dat we géén spelletje modder gooien wensten te spelen. Maar dit was blijkbaar niet voldoende, "het project" vormde een zodanige bedreiging (....) voor onze politici dat het wel moést afgeschoten worden volgens hen. En als er geen zinnige reden te verzinnen viel, dan maar met ecologische principes geschermd!
Waaruit wij dan weer concluderen dat kunst an sich in het straatbeeld enkel maar pollutie teweegbrengt zonder enige meerwaarde. (Cultuur-)arm Destelbergen....

Toch raar dat er aan al de rest niet te tornen valt, of hoe vervuilend het leven in al zijn facetten geworden is in deze materialistische maatschappij: neen, de dichters zijn hier de boosdoeners. Het relaas van een gevecht dat ze toch zullen verliezen daar ze zich kennelijk deerlijk in ons hebben vergist; wij zijn namelijk niet van plan ons monddood te laten maken!

En daar ze dan eindelijk inzagen dat hun "acties" het tegenovergestelde effect beoogden, denk ik dat ze gisterenavond gezwicht zijn: er is kennelijk niet ingecalculeerd geworden dat de pers en de publieke opinie er zich zouden gaan mee bemoeien.... Waarschijnlijk hebben ze gisterenavond met hangende pootjes toegegeven: ik hou je zeker op de hoogte en nogmaals dank voor de support!

Dichterlijke groet,

Tine en mededichters.